top of page

Bio

Suzanne Vermeyen is geboren in 1987 te Brasschaat. Haar eerste kennismaking met muziek gebeurde op zeer jonge leeftijd dankzij het Steiner-onderwijs en sindsdien heeft de passie voor muziek haar gegrepen en nooit meer gelost! Vanaf 8-jarige leeftijd neemt zij lessen aan de Gemeentelijke Academie “Marcel Van Heuven” van Brasschaat waar zij naast de theoretische vakken, cello, piano en zang volgt. Tegelijkertijd is zij aangenomen in het kinderkoor van de Vlaamse Opera waar zij meewerkte aan operaproducties als Tosca (Puccini), Die Zauberflöte (Mozart), La Bohème (Puccini), Het Sluwe Vosje (Janàcek), …

In 2006 verkrijgt ze haar diploma van de hogere graad aan de muziekschool met grootste onderscheiding (98%) en vervolgt haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de celloklas van Jeroen Reuling. In 2010 behaalde ze haar Bachelor-diploma in de muziek, optie cello met onderscheiding. Vervolgens studeerde ze met Marcio Carneiro aan de Haute Ecole de Musique de Lausanne (Académie Tibor Varga in Zwitserland).

Ze volgde verschillende masterclasses met ao cellisten David Cohen, Didier Poskin, Claudine Steenackers, François Guye, Stanislav Firlej, Roel Dieltiens, Olsi Leka, Lluis Claret, Miklos Perenyi, Gary Hoffman, Enrico Dindo,Tom Landschoot, Petr Prause, David Waterman en Valentin Erben.

Vanaf september 2011 perfectioneerde zij zich in de klas van Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar ze in juni 2013 met grote onderscheiding haar Masterdiploma behaalde.

Suzanne Vermeyen treedt regelmatig op in verschillende kamermuziekformaties; een duo met pianist Abdel Rahman El Bacha, een pianotrio gecoacht door Roel Dieltiens en integreerde in het begin van het jaar 2013 het Alcea strijkkwartet. Het Alcea Kwartet volgt geregeld les bij bekende musici in het kader van ProQuartet, een professionele kwartetopleiding in Parijs waarvoor zij een beurs hebben. Zo volgden zij verscheidene masterclasses, o.a. bij het Danel Kwartet, Alban Berg Kwartet, Prazak Kwartet, Talich Kwartet, Artis Kwartet en het Artemis kwartet.

Het Alcea Kwartet werd laureaat van Vocatio, een beurs voor beloftevol jong talent uit verschillende disciplines.

Het Alcea kwartet maakt momenteel deel uit van BL!NDMAN.

Sinds 2008 maakt ze deel uit van het “Brussels Chamber Choir”.

Met de zangeres, Soumaya Hallak, vormt ze een duo, genaamd “VoCello”. Dankzij talrijke originele arrangementen, zingen de twee stemmen, die van de lyrische sopraan en die van de cello in een mooi evenwicht!

Ze concerteerde met ensembles en orkesten zoals, “Hermes Ensemble”, “Brussels Chamber Orchestra”, en het “ORJP” te Lausanne. Ze werkte mee aan verschillende hedendaagse producties waaronder enkele creaties onder leiding van Bart Bouckaert. Gedurende de jaren 2011-2013 maakte ze deel uit van “De Orkestacademie” in samenwerking met het Conservatorium van Antwerpen en

“deFilhamornie” onder leiding van Edo de Waart, Martyn Brabbins en Philippe Herrewege. Tijdens het schooljaar 2012-2013 liep ze stage in “deFilharmonie” van Antwerpen, en staat sinds de auditie van mei 2013 op de vervangerslijst en treedt ze regelmatig in het orkest op. Sinds het seizoen 2011- 2012 maakt ze geregeld deel uit van het “Symfonieorkest van de Munt” te Brussel waarmee zeonder leiding van oa Ludovic Morlot, Kazuchi Ono, Alain Altinoglu en Adam Fisher aan zowel symfonische als - operaproducties meewerkte. Suzanne speelt ook als vervanger in het Symfonieorkest van Vlaanderen en als regelmatig lid bij de Boho-Players en het Namur Chamber Orchestra.

De cello die zij bespeelt is een Didier Nicolas ca.1830.

bottom of page